Το σχολείο μας


Από τον Καρατεκίδη Μελέτη και τον Κεραμίδα Χρήστο
Το Γυμνάσιο Καλινδοίων ιδρύθηκε το 1962 στο Ζαγκλιβέρι και παραμένει μέχρι σήμερα χώρος μάθησης όχι μόνο των μαθητών του Ζαγκλιβερίου αλλά και των γειτονικών χωριών. Στεγάζεται σε ένα διώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται στα βόρεια της κωμόπολης, ενώ στο ίδιο τετράγωνο βρίσκονται και άλλες τρεις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γενικό Λύκειο).
Το Γυμνάσιο περιλαμβάνει 5 αίθουσες για τα 5 τμήματα του Γυμνασίου: Α΄τάξη, Β1, Β2, Γ1 και Γ2. Επίσης στο σχολείο μας υπάρχει αίθουσα γαλλικών, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, γραφείο ΣΕΠ, γυμναστήριο, και φυσικά το γραφείο της Διευθύντριας, κυρίας Καλαντίδου Σταυρούλας, και το γραφείο των Καθηγητών. Τα εργαστήρια της Πληροφορικής και των Φυσικών Επιστημών καθώς και η αίθουσα των Καλλιτεχνικών και της Τεχνολογίας βρίσκονται στο κτήριο του Λυκείου, ακριβώς απέναντι από το δικό μας κτίσμα.
Το Γυμνάσιο έχει 16 καθηγητές. Οι μαθητές είναι 82 και έρχονται από διάφορα χωριά. Συγκεκριμένα, από το Αδάμ, έρχονται 9 παιδιά, από το Ζαγκλιβέρι 40 παιδιά, από το Καλαμωτό 7 παιδιά, από το Μεσόκομο 2 παιδιά, από τη Σαρακήνα 2 παιδιά, από τα Δουμπιά 19 και από τα Σανά 4.